След като приключи участието си във "Фермата", Чичо Митко се отдава на любимото си занимание - да приготвя вино. Избата му се намира в Мелник и е пълна с бъчви и удобни маси за дегустиране.

Приготвя вино най-вече от типичната за региона Широка Мелнишка лоза, която е късно зреещ сорт грозде. 

"Готовото вино се поддържа в помещение с температура от 5 до 15 градуса", разказва с професионализъм той.

Виното е и тема, на която винаги може да говори и така да си намери нови приятели.

"Винаги навсякъде намирам приятели, защото обичам да приказвам. Виното е една от темите. Историята също. В тези неща съм много добър. Дано са разбрали младите, че историята е много важна. Човек без история няма бъдеще", казва той.

На всички състезания, свързани с Алманаха във "Фермата", Чичо Митко показваше много добри знания по история. За него това е много важно, защото "можем да извлечем поуки от нея". 

Кой е бил най-добрият му приятел във "Фермата" и кой иска да спечели - четете в Ladyzone.bg: