Храната винаги е сред основните теми на Коледа. Какво обаче можем да си сготвим след 24 декември и то с останали продукти от коледната трапеза?
В „Чети етикета“ шеф Илиян Кустев от „Фермата“ дава отговор на този въпрос с негова авторска рецепта за пиле.
Освен основния компонент – пилето, което в кухнята на шеф Кустев винаги е българско, гарнитурата може да включва ястия от предния ден. В своето показно за зрителите на bTV Кустев използва сарми с орехи и стафиди, манатарки и салата от кълнове.
Основният момент в ястието е подготовката на пилето, която започва три дни по-рано.
„Прави се саламура, в която кисне пилето с вода и сол. Това подпомага да остане сочно. След 24 часа се вкарва в хладилник и накрая се пече“, обяснява Кустев.
След като коричката стане хрупкава от пилето се отделя филето и леко се запържва в малко зехтин и повече масло, за да „ароматизираме допълнително нашия протеин“.
След това ни остава само да аранжираме ястието в чинията.
Каква изненада подготви екипа на „Тази сутрин“ при срещата с шеф Кустев – вижте във видеото!