Тази вечер bTV обединява усилия с партньорите си в помощ най-нуждаещите се по време на извънредните мерки заради коронавирус епидемията.

От 20 ч. е благотворителният концерт „Помогни от вкъщи“. Той е част от ангажимента на bTV Media Group да насочва усилия и ресурси приоритетно към темата COVID-19 и ще помогне на рисковите групи да останат здрави и да се справят по-добре в трудната ситуация.

В село Белозем топъл обяд означава радост за най-нуждаещите се. Те опитват гозби с пилешко и свинско месо. Ябълките са за десерт. Основен координатор на инициативата е Българската хранителна банка.

Всеки ден тонове продукти, дарени от фирми, пристигат в склада й. Храната се пакетира от доброволци, а организации я раздават на нуждаещите се.

Тази вечер всеки един от нас може да подкрепи каузата с SMS или с парично дарение. Организацията ще превърне всеки дарен лев в храна на стойност поне 4 лева.

Всеки може да бъдете доброволец в каузата. В благотворителното събитие ще участва цяло съзвездие от любими изпълнители. Сред тях са треньорите от "Гласът на България" Графа и Михаела Филева, както и Мария Илиева, Дони, Тони Димитрова, Люси Дяковска, Стефан Вълдобрев, Орлин Павлов, Васко Василев, Любо Киров, Криско, Виктория, Ния, Прея, Преслава и други.

Част от изпълнителите ще присъстват на живо в студиото, а останалите ще повдигнат завесите към личния си свят за зрителите и ще подкрепят каузата с изпълнения от вкъщи.

Събитието ще бъде достъпно в ефира на bTV, онлайн на btvplus.bg, на дигиталната платформа URBО, както и в ефира на bTV Radio и радио N-JOY.