Британско семейство ще сезира независима европейска лаборатория след неясната смърт на кучета от приюта, който стопанисват. Ема и Антъни Смит приютяват безстопанствени четириноги в дряновското село Глушка, обгрижват ги, след което им намират осиновители.

Британското семейство живее в българското село 4 години. От толкова време съществува и частният приют. В момента Ема и Антъни се грижат за около 70 кучета.

Снимка: btvnovinite.bg

Преди около месец обаче става инцидент. Открити са мъртви няколко от техните питомци. По думите на Ема те са намерили месо при приюта и смятат, че в него е била сложена отрова.

След тази случка те са говорили с кмета и полицаите, обяснява Антъни. Била е направена аутопсия на мъртвите животни, но според ветеринаря те са починали от „инфаркт“, което, според него е „абсурд“.

Снимка: btvnovinite.bg

Отказано е било да бъде направен токсикологичен анализ на починалите кучета, което кара собствениците на приюта да продължават да се съмняват, че те са отровени. Ема и Антъни ще изпратят намереното при приюта месо на независима европейска лаборатория, за да проверят своите съмнения.

По думите на заместник-кмета на Община Дряново Николай Карагьозов дейността на английското семейство дразни някои хора и в миналото е имало напрежение.