Може ли един крем карамел да препъне най-добрите хоби готвачи? Борислава Славова - футболен анализатор и участник в MasterChef, гостува в "Тази сутрин", за да сподели повече за двете си страсти - футбола и готвенето.

Борислава Славова поднесе красив сладкиш за рождения ден на водещата Биляна Гавазова - тарт от шипково брашно с пълнеж от рози.

От вчера Борислава вече не е част от MasterChef, след като отпадна от предаването. Причината да напусне шоуто е, че не остава доволна от крем карамела, който приготвя - затова отказва да го презентира пред журито, защото смята, че би било неуважително.

"Не мисля, че съм се отказала, защото човек се отказва тогава, когато няма какво повече да даде. Аз имах какво още да дам в MasterChef", каза Борислава.

"Прецених, че ястието, което приготвих, не отговаряше на критериите на това предаване и на това, което един "мастършеф" трябва да презентира. Просто не исках да бъда човек, който ще сервира нещо на всяка цена", допълва тя.

"Не се препънах в рецептата. Не прецених добре градусите на фурната и че за това кратко време те трябва да бъдат доста по-високи", каза Славова.

Преди шест години Борислава е на кръстопът - трябва да избере дали да се занимава по-сериозно с готвене или със спорт. Решава да се развива като футболен анализатор. 

"Почти неусетно и спонтанно се запалих по футбола - както и с храната", каза Борислава. 

"Играта ми се стори зрелища, забавна и интересна - по-късно дойде и разбирането от този спорт. Когато става въпрос за анализ, ситуацията става доста по-научна", каза Борислава.

"Аз спазвам християнските пости - исках да ви донеса нещо, с което да покажа, че постната храна по никакъв начин не е ограничаваща и скучна", каза Борислава.

Вижте какво още сподели Борислава Славова във видеото в Ladyzone.bg.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!