Блокадите на енергетици и миньори на места остават. Част от протестиращите решиха да продължават с недоволството. Това решиха протестиращите от „Марица изток“ въпреки гласуваното от Народното събрание споразумение.

Основното им искане вече е оттегляне на териториалните планове за справедлив преход и нови преговори по точките от споразумението.

Миньори и енергетици искат тези точки да бъдат вкарани в плановете, за да са гарантирани. Според тях след преговорите с властта не са били разбрани. Те са искали да питат хората по места дали са съгласни със споразумението. Оказва се, че не са.

От протеста на АМ „Тракия“ недоволни обясниха, че ще се приберат по домовете си само ако точките бъдат включени в териториалните планове.

След повече от три часа дебати и спорове депутатите приеха Проекта на решение за одобряване на споразумение между министър-председателя, представители на Министерския съвет, депутатите и представители на синдикалните организации в сектор „Енергетика“.

То бе прието с гласовете на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС. От "Възраждане", БСП и ИТН гласува "против". Споразумението е съставено от седем точки.