Мартин Стратиев – поет и моторист, събра 19 хиляди лева от дарения, за да ремонтира детската площадка пред онкохематологичното отделение на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ” в София.

„Тази прекрасна детска площадка направихме с една моя приятелка Елена. Събрахме средствата чрез „Фейсбук” от дарители – напълно обикновени хора, и построихме тази площадка. Събрахме около 19 000 лева и то почти изцяло много малки суми даряваха хората и много хора дариха. Имам и няколко по-големи дарители.Така стана това красиво и много важно нещо за децата с онкохематологични заболявания”, разказа пред bTV Мартин.

Преди неговата намеса площадката е изглеждала по съвсем друг начин – с една счупена люлка и пързалка в същото състояние.

Недалеч от мястото за игра се намира и лабораторията, където се правят изследванията на децата.

„Те са доста болезнени, а за децата е важно да се разсейват и да прекарват огромна част от времето си на площадката заедно с техните майки. Аз си прекарвах 3 месеца почти всеки ден тук, за да следя какво става и накрая седнах, седях един час на пейката и бях щастлив, че се случи, защото беше трудно да се случи. В България, когато искаш да направиш нещо добро, е трудно. Със сигурност ще има не един, а още много проекти, свързани с тези деца. Аз съм им обещал, че ще им помагам винаги”, подчерта благодетелят.

Следващата кауза на Мартин е да купи нови манипулационни легла, които да заменят старите кушетки, непригодни за болните дечица. Новите са по-удобни и позволяват на лекарите да свършат работата си по-бързо, а и по-безболезнено.

Клиниката има нужда от 2 такива модерни легла. Цената на всяко едно от тях е 2650 лева. Ако искате да помогнете, свържете се с Мартин Стратиев във „Фейсбук”.

Може и да дарите на:

Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания”

IBAN:BG13FINV91501014721936
BIC: FINVBGSF; ПИБ АД

Мартин Стратиев