Бойните действия в Украйна няма да приключат скоро, единодушни са бившите министри на отбраната проф. Тодор Тагарев и Ангел Найденов.

„Очевидно, че към момента се върви по-скоро към насищане с жива сила и с техника. При всички случаи Путин иска нови територии. 90% от Луганска област вече е в ръцете на руските бойни части. С такива темпове върви настъплението в Донецка област. Очевидно е, че имаме една пълзяща агресия, която включва по нататъшно развитие на бойните действия по южните територии на Украйна – в Запорожието, в Николаевска и в Херсонска област. Очевидно, че се върви по-нататък и към подготовка за десант и съответно блокада на Одеса“, каза в "Тази сутрин" Найденов.

По думите на проф. Тагарев със сигурност Кремъл се стреми към създаване на сухопътен коридор и удържане на този коридор към Крим и завладяване на колкото се може по-голяма част от територията на изброените украински области.

„Евентуално, ако успее в това си начинание, наистина може да тръгне към Одеса и да се опита да изолира Украйна от Черноморското крайбрежие“, допълни професорът.

Прогнозата на Найденов е, че бойните действия ще продължат поне до края на годината.

Какво още коментираха те - гледайте във видеото.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!