Без опасност за живота е 62-годишната медицинска сестра от 22 ДКЦ, която беше намушкана с нож вчера. Тя е транспортирана в УМБАЛ „Царица Йоанна - ИСУЛ“, където ѝ е направена операция. 

Инцидентът стана вчера около 15 ч., когато жената бе нападната с нож. По първоначална информация нападателят е неин познат - 70-годишен мъж. Жената е с пет прободни рани - три в дясната гръдна област, една в дясната ръка и една в дясното коляно. 

„За щастие, не се оказаха с проникване в коремната кухина или гръдната клетка, но все пак бяха достатъчно дълбоки и животозастрашващи, преди да бъде оперирана. Пациентката е настанена в реанимация, прекарала е спокойно нощта. Стабилна е и за момента е извън опасност за живота“, казва д-р Петър Герзилов, зам.-директор по медицинска дейност в болница ИСУЛ.

Предстои жената да бъде изведена от Интензивното отделение и прехврълена в клиниката по хирургия. Тя е получила доста дълбока рана в областта на гръдния кош с обилно кървене. По думите на д-р Герзилов ще бъдат необходими около 15 дни за нейното възстановяване. Заради преживения стрес с нея ще работи психологът на болницата.

Нападателят е задържан. Обстоятелствата около инцидента се изясняват.