Тежка кадрова криза в болницата в Добрич - още преди две седмица оттам обясниха, че липсват специалисти за инфекциозното отделение. 

В началото на пандемията в града заразените с COVID-19 се брояха на пръсти. През юли месец броят им обаче, рязко се увеличи. Здравните власти определиха епидемичната ситуация в Добрич като притеснителна и посочиха, че заради липсата на организация местната болница се е превърнала в източник на зараза. 

Последва смяна на ръководството на лечебницата. А окръжната прокуратура възложи проверка на здравната инспекция след сигнал, подаден от лекар в едно от вътрешните отделения за лоша организация на работа и опасност от тотално разпространение на инфекцията в здравното заведение.

Прокуристът д-р Георги Желязков трябва да отстрани нередностите в болницата. По думите му достъпът до болницата вече е ограничен и външни лица не могат свободно да влизат. „Нещата вече не са такива, каквито бяха, COVID пациентите са изолирани, не се смесват с останалите и нямат контакт с персонала от другите отделения“, уточни медикът. 

Кадровият проблем остава – лечебното заведение все още е без лекар специалист по инфекциозни болести.