Скандален клип с водач, който лети по улиците на Враца с над 200 километра в час, взриви социалните мрежи. 20-годишният младеж развива скоростта по възлов булевард в града. Нарушението е извършено на 30 юли, съобщиха от полицията.

Полицията установява младежът, тъй като сам качва видеото в социалните мрежи. По-късно го сваля, но то продължава да се разпространява.

„Съставихме му протокол да спазва Закона за движение по пътищата и да не застрашава другите участници в движението. Глоба няма как да се наложи, тъй като скоростта няма как да се засече с техническо средство“, коментира за „Тази сутрин“ Николай Стефанов от Пътната полиция във Враца.

"Ако нарушението бе заснето от органите на реда, глобата е щяла да бъде около 2000 лева, като ще последва и отнемане на книжката", уточни той.

Младежът казал, че съжалява за извършеното и обяснил, че това е било моментно негово настроение.

20-годишният мъж има и други нарушения за превишена скорост, като една от глобите е за 1100 лева за това, че е карал със 193 км в час - над два пъти над допустимата скорост на първокласен път. 

Въпросната отсечка се ползва често като писта от мнозина.

От полицията алармират за друг сериозен проблем. Рискови отсечки с неравности и дупки дори на главния път, които отнемат живот. Въпреки сигналите до пътните власти отговорът е, че няма пари.