Четиричленно семейство остана без дом, след като пожар изпепели къщата им в мъглижкото село Ветрен. Пламъците са погълнали цялата покъщнина. Семейството е останало само с дрехите на гърба им.

Къщата на Радка Иванова пламва в петък следобед. 71-годишната й майка Денка тъкмо се върнала от съседка, за която се грижела. Видяла, че покривът гори.

Снимка: btvnovinite.bg

На плочника пред горящия дом я намира кметът на Ветрен Николай Карагьозов.

Огънят превзема къщата за броени минути. Гръмва и газова бутилка. Огнеборци и доброволци, дошли за да помогнат, се оказали безсилни. Пламъците поглъщат всичко - покъщнина, спомени и документи.

Снимка: btvnovinite.bg

От петък семейството нощува при роднини. Къщата няма застраховка. Администрация и съветници от Община Мъглиж започват дарителска кампания, за да помогнат.

От общинския център ще предоставят временно жилище. Ще включат фамилията и в програмата за безплатен обяд.

Снимка: btvnovinite.bg

„Вече сме предложили на това семейство да ползват базата на Професионалната гимназия по селско стопанство, където има общежитие. Ще бъдат включени и в социален патронаж, за да могат да получават храна. Още днес ще бъдат изпратени строителни инженери и с парични дарения от страна на общинска администрация и на общинския съвет ще бъдат ремонтирани част от помещенията“, обясни Димо Гавазов, зам.-кмет на Община Мъглиж.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!