Пожар в Пловдив напълно унищожи дома на футболиста на клуб „Марица“ Веселин Тосев. Посред зима мъжът се нуждае от помощ, за да възстанови дома си. Доброволци помагат за разчистването на апартамента, но са необходими материали и финансова помощ за възстановяването му. 

Целият апартамент на Веселин Тосев е унищожен
Снимка: bTV

Пожарът пламва на 28 януари след забравена включена ютия. Целият апартамент е опожарен. При инцидента е пострадала майката на Веселин Тосев. 

„Първата мисъл е най-вече майка ми да се оправи. Тя е в интензивното с изгаряния. В началото, когато я приеха беше в по-добро състояние, но вечерта е започнала да се задушава и са пробили тръбичка, за да може да диша. Вече пети, шести ден е там. Казват, че има леки подобрения“, разказа Веселин Тосев. 

Негови колеги футболисти от ФК „Марица“ и приятели са сред доброволците, които помагат за разчистването на апартамента.  

Доброволци помагат за възстановяването на апартамента на Веско
Снимка: bTV

„Абсолютно всичко е унищожено. Момчетата свършиха много работа за два дни, свалиха почти всичко“, каза Веселин. 

„Веднага организирахме тази инициатива чрез нашата Фейсбук страница. Абсолютно никой не е застрахован и може да се случи на всеки. Трябва хората да си помагаме повече и да не чакаме такива тежки ситуации, за да бъдем добри“, каза Йордан Влащки, президент на футболен клуб „Марица“. 

Футболният клуб организира и друга инициатива – парите от билетите и всички средства, които бъдат събрани от първия им домакински мач следващата седмица, ще бъдат дарени на Веско.