Пожарът в сунгурларското село Завет остави без дом баща и тримата му синове. В навечерието на едни от най-светлите празници къщата на семейството е изгоряла напълно, а те са останали навън само с дрехите на гърба. 

Пожарът тръгва от печката, на която се отоплява семейството. Огънят избухва рано сутринта и обитателите на къщата буквално са изскочили от леглата си на улицата. 

Снимка: btvnovinite.bg

19-годишният Димо излиза последен от горящата къща, събудил го баща му. За пожара първи сигнализират съседите. 

Пожарната идва за около 50 минути, но докато огнеборците започнат да гасят пламъците, къщата вече не може да се спаси. Три цистерни с вода са необходими, за да се потуши пожарът. 

Снимка: btvnovinite.bg

Инициативен комитет от селото е готов да помогне, защото в момента семейството спи в приземния етаж на къщата, но от тавана капе вода. В къщата ток няма, хранят се при съседи. На Бъдни вечер също ще седнат на трапезата на свои приятели. 

„Открили сме банкова сметка. Към кметството се образува инициативен комитет, носят ни всякакви дарения – дрехи, посуда, пари“, каза кметът на селото Христина Косева. 

Снимка: btvnovinite.bg

Има хора, които са готови да ремонтират безвъзмездно покрива, но са необходими строителни материали и парични средства. Хората са категорични, че покривът може да се възстанови за една седмица. 

Ако и вие искате да помогнете, ето данните на сметката: 

Титуляр: Вълчо Димов Вълчев 
Банка: Райфайзенбанк 
Сметка: BG40RZBB91551014221652

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!