Търновски селища осъмнаха с бетонни заграждения. По-строгата мярка за контролиране на потока от преминаващи се оказа изненада за десетки шофьори и предизвика недоволство.

Бетонни постаменти са поставени вчера в късния следобед на изхода на град Дебелец - на разклона за Габрово, Велико Търново и най-краткия път до Килифарево.

Никой обаче не е предупредил гражданите, че влиза в сила нова мярка и това създаде истински хаос в сутрешните часове, когато хората бързаха да стигнат до работните си места.

Идващите от Плаково и Велчево за Дебелец и обратно към Елена трябваше да удължат маршрута си с около 15 км. В час пик десетки шофьори търсиха решение и на изхода на Дебелец в посока Габрово и Килифарево.

Снимка: btvnovinite.bg

От общината обясниха, че новите мерки са съгласувани със всички институции.

“Никакви неудобства не виждам аз и няма пропуск. Вчера кметът на Велико Търново лично на кметовете на 9 населени места им е съобщил тази нова ситуация. Кметовете го знаят“, обясни Георги Камарашев, зам.-кмет на Община Велико Търново.

Снимка: btvnovinite.bg

С новите правила се цели пропускателният режим за жителите на селищата в непосредствена близост до общинския център да отпадне.

От общината увериха, че дублирането на КПП-та още днес ще бъде изчистено. Засега облекчението е само за селата около Дебелец. Подобна мярка се обмисля и за селата в непосредствена близост до общинския център западно от града.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!