Шофьор от Сливен тегли сина си с шейна, вързана за лек автомобил. Клипът набра популярност в социалните мрежи, а поведението на бащата предизвика стотици реакции. 

Видеото е заснето в местността Карандила в неделя следобед. В него се вижда как кола тегли шейна с дете, на заледен пътен участък.

Зад волана е 38-годишният баща, а момченцето е на осем години. След като клипът беше публикуван в социалните мрежи, шофьорът беше санкциониран от полицията в Сливен – 3000 лв. глобя и отнемане на книжката за 1 година.

Това е несправедлива санкция и ще я обжалваме, когато излезе наказателното постановление, обяви пред bTV Момчил Пантелеев, адвокат на бащата.

По думите му 38-годишният мъж е изключително отговорен баща, а ситуацията не е била опасна за детето.

"Няма спор, че има определен риск, но този риск е бил оправдан дотолкова, че той във всеки един момент е можел да въздейства във ситуацията. Това, което аз виждам в този клип е един баща, който вози детето си на разстояние не повече от сто метра", заяви адвокатът на мъжа Момчил Пантелеев.

Според полицията обаче бащата е минал близо 6 км, влачейки шейната:

"Мисля, че е изключително опасно. В един момент автомобилът, ако поднесе, не се знае какво ще се случи, както видяхте има моменти, в които детето навлиза в насрещното платно", обясни инсп. Илиян Николов, началник"Пътна полиция"- Сливен.

Търсим мнението на планинари дали подобна ситуация е опасна:

"Ако се обърне шейната, докато спре колата, той ще го убие", обясни Георги Далакчиев.

Предстои на бащата да бъде връчен акт. От полицията ще подадат сигнал към социалните служби.