Цялата дискусия ми е малко смешна, прилича ми на детска игра. Има ли предатели, няма ли предатели, кой се е скрил зад ъгъла, кой зад кого стои. Влязохме в играта на стражари и апаши около блока, при които има едно перманентно дебнене. И накрая детето като се прибере вкъщи винаги е най-големият герой пред майка си, независимо кой е победил.

Това заяви в студиото на „Тази сутрин“ политическият пиар Арман Бабикян.

Според експерта по политически комуникации Иво Инджов и правителство на малцинството и нови предсрочни избори са възможни варианти.

„Правителство на малцинството може да оцелее, ако се намери една по-стабилна подкрепа за плаващи мнозинства в парламента. Да речем, ако 12 души от ИТН пристанат на Кирил Петков, друг е въпросът готови ли са те да се еманципират от Слави Трифонов“, добави той.

„В политиката липсата на опит е много тежък грях, а когато го съчетаеш с арогантност, да не кажа глупост, то тогава предизвестената смърт е абсолютно сигурна. Предсрочни избори ще има, Кирил Петков няма да бъде министър-председател след края на лятото и „Продължаваме промяната“ със сигурност няма да са първа политическа сила. За голямо съжаление, ГЕРБ отново са първа политическа сила“, заяви политологът Слави Василев.

По думите му инициираният от ГЕРБ вот на недоверие срещу правителството ще мине.

Вижте повече във видеата.