Милка Георгиева, бабата на 7-годишната Кристин от Сотиря, която беше жестоко убита преди две години, заяви, че ще се бори до последно, за да промени законите в страната ни така, че извършителите на тежки престъпления да получават присъда „живот без право на замяна“.

Доживотен затвор, вместо доживотен без право на замяна за убиеца на 7-годишното момиченце. Присъдата на Мартин Трифонов беше променена на последна инстанция от Върховния касационен съд, след като две други инстанции я потвърдиха. Близките на починалото дете се притесняват, че това е вратичка Трифонов да бъде пуснат от затвора предсрочно.

„Ще се боря - това е кауза и цел на живота ми, да променим законите. Всички убийци с тежки престъпления, които блудстват, изнасилват и убиват трябва да носят цялата отговорност на съдебната система“, заяви Милка Георгиева.

Тя посочи, че е получила огромна подкрепа от хора както от България, така и от чужбина, които са готови да излязат на протест, за да поискат по-строга присъда за убиеца от Сотиря.

„Искам възмездие за Кристин, дано ми дава сили да продължа. Ще търся подкрепа от всички“, каза още Георгиева.

Семейството вече не живее в опечаленото село Сотиря.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!