Повече от два месеца и половина МВР няма главен секретар, изтъкна в предаването „Тази сутрин” по bTV лидерът на ДСБ ген. Атанас Атанасов.

Главният секретар е висшата професионална длъжност в министерството. Неслучайно по закон е предвидено той да бъде назначаван по системата на обвързаната компетентност – не правителството да си сложи, който иска, а президентът е коректив. В момента имаме главен секретар на МВР, който се назначава от министъра, тоест политически назначено лице, което контролира цялостната професионална дейност в системата и СРС-тата.

„Явно не могат да намерят кандидатура, за която президентът да подпише указ”, коментира Атанасов.

Снимка: btvnovinite.bg

„Историята около професионалния път на сегашния министър също се замаза. Вярно ли е, че в началото на кариерата си сегашният министър като редови полицай в свободното си време е работил около Мето Илиянски”, попита Атанасов.

„Изключително е притеснително да бъде назначен за вътрешен министър човек, за когото има публична информация – вярна или не, непроверена, че е бил охрана на един наркобос”, каза лидерът на ДСБ.

По повод акцията срещу семейство Баневи Атанасов попита защо не са са разследвани преди 10 или 5 години, а сега.

„Всичко е пропаганда, нищо няма да излезе от тези дела, както и от всички други, които е започвал Борисов, за да заблуждава хората”, изтъкна Атанасов.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!