„Мястото на Нери Терзиева в Рая е абсолютно гарантирано, а в умовете ни – още повече“, каза журналистът Асен Агов в „Тази сутрин“.

Нери Терзиева почина на 70-годишна възраст в болница в Пловдив.

„Нери оставя една страхотна следа в свободната журналистика“, казва нейният бивш екранен партньор Асен Агов. Той разказа как двамата поканили в „По света и у нас“ Жельо Желев след първите демократични избори у нас. Тогава двамата били подложени на страхотен натиск от всички страни това интервю да не се състои.

„Желев дойде без сако, един от редакторите му даде своето. И така Желев, с чуждото сако, влезе в студиото и не призна резултатите от изборите, но два дни по-късно ги призна“, каза Агов.

Двамата са наложи стандартите в съвременната телевизионна журналистика у нас. „Винаги показвахме две гледни точки задължително, но не оставяхме нито една да не е покрита с ясна позиция от наша страна“, каза Агов.

„Нери беше дълбоко смислен демократ. Тя е надмогнала пристрастията и се превърна във фундаментален демократ“, каза Агов.

„Заедно минахме през страхотен натиск, но никога не допуснахме отнемането на свободата ни. Бяхме страхотно самостоятелни във взимането на решения, никога не прехвърлихме мярката“, каза още журналистът.