„Божков иска да привлече вниманието към себе си, защото мисли, че е прав. Борисов е в неловко положение – да ги вземе – лошо, да не ги вземе – лошо. Честно казано Борисов е по-силен импровизатор от Божков. На блиц игра ще го надиграе. Гледаме пиар шах, това не е нещо реално“.

Така социлогът Андрей Райчев коментира изненадващия ход на избягалия в ОАЕ бизнесмен Васил Божков да предложи акциите на ФК „Левски“ на премиера Бойко Борисов.

„Закъсали са финансово, някой трябва да ги плати тези пари и „Левски“ трябва да мине през някакъв вид наказание. Те трябва да си направят клуба отново, да си търсят богат чичко, това е агония“, коментира Райчев.

Политологът Стойчо Стойчев напомни, че навремето Борисов като кмет на София предприе подобен ход – предаде „Топлофикация-София“ на държавата, когато беше закъсала финансово.

Сега обаче става въпрос за частна собственост и ако се дава в лично качество, надали може да се случи тази сделка, прогнозира Стойчев.

По думите му най-големият коз в ръцете на Васил Божков не е футболният клуб, а евентуално някакъв компромат, уличаващ властта в нарушения.

Вижте повече във видеото!