Правителство на лицемерието, нови избори и кой кого трябваше да изчегърта. Анализатори и политолози в „Тази сутрин“ коментираха съставянето на кабинет с втория мандат и как това ще се отрази на България.

Според политолога Любомир Стефанов ГЕРБ и „Продължаваме промяната“ са осъзнали, че предизборната кампания е изморила всички.

„Тя свърша в деня, в който обявяват резултатите. Ако мислим политиката в тези категории черно и бяло, доникъде няма да стигнем. Това не е като да си вярваш или да не си вярваш. Тук говорим за прагматичното мислене за рационализирането на политиката“, каза Стефанов.

Политическият анализатор Георги Харизанов заяви, че това е единственото възможно в момента мнозинство.

„Да наричаме, когото и да било предател при положение, че ГЕРБ са се явили на изборите със заявката, че за тях най-доброто управление е съвместното. Истината е, че след като нещо стресна Нинова, това е единственото възможно мнозинство в този парламент, а да избираме непрекъснато един и същ парламент през няколко месеца, докато държавната стои в това е полуразкрачено състояние, означава да се съсипват публични финанси“, каза той.

По думите на Мажд Алгафари това ще е предателски кабинет, който ще се случва между партии, които взаимно искат "да се изчегъртат".

„Може и аз да греша. Основнaта цел на ПП обаче беше никога повече ГЕРБ и обратно, а сега сме свидетели на стискане на ръце. Нещо не е нормално в тази държава“, заяви той.