Евентуалният политически проект на Кирил Петков и Асен Василев е добре позициониран и може перфектно да им излезе играта при условие, че не останат дълго в управлението, смята социалният антрополог Харалан Александров.

Той коментира в „Тази сутрин“, че този проект има всички нужни фактори за силно начало – харизматично лидерство, инфраструктура, сериозна медийна подкрепа, подкрепа от страна на Съединените щати и най вече пари.

„Те овладяха всички финансови инструменти. Освен това хората, които се занимават с рисково инвестиране, са експерти по прелъстяване“, смята Александров.

„БСП видяха, че има тенденция за нов политически субект и са притеснени, че популярността ще отиде на друго място. Използват държавния бюджет, за да създадат поне добри впечатления“, смята политологът Любомир Стефанов.

„Определено се залагат бомби с държавния бюджет. До Нова година може да има пари, но след това?“, попита Стефанов.

„Статуквото започва да се превръща в синоним на нормалност, а промяната – в синоним на несигурност. Разочарованието е факт, но връщането към познатото още не е, защото има надежда, че може да се случи добра промяна“, смята Александров.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!