До ден днешен нямаме разяснителна кампания за ваксините. Хората не са информирани. Все по-често си задаваме въпроса защо в чужбина с толкова висок процент на ваксинация се стига отново до локдауни.

Това заяви в „Тази сутрин“ съпредседателят на Асоциацията на заведенията Ричард Алибегов.

„Ваксинацията и зеленият сертификат са две различни неща. Проблемът на ваксинацията в България е, че слушаме по телевизията много доктори, които казват „за“, други са „против“. Месец и половина в парламента се дебатира дали да се ходи на работа със зелен сертификат, при положение че това се прие за бизнеса и за българските граждани в рамките на 24 ч.“, добави той.

Алибегов допълни, че посланията, които политиците изпращат през последния месец и половина към обществото, също не допринасят за ваксинацията.

„Изказването и даването на характеристика на ваксина, която е одобрена както от ЕМА, така е призната и за валиден лекарствен продукт, наричайки ги „експериментална“, е заявяване на неистина и то нееднократно“, заяви от своя страна адвокатът по медицинско право Калина Михайлова.

Фитнес инструкторът Кристиян Гонев разказа защо от антиваксър е променил мнението си по отношение на COVID-19.

„В момента има изключително много фалшива информация по отношение на ваксините и хората се вглеждат точно в нея“, заяви той.