Вече 12 години, деца от цяла България събират стотинки, с които се купува апаратура и консумативи за болниците в страната. През годините  Акция "Жълти стотинки" е събрала над 345 хиляди лева.

Тази година благотворителната кампания е в помощ на детското отделение към Многопрофилната болница в Хасково. 

Когато кампанията стартира в Хасково, лекарите не са оптимисти, че със жълтите стотинки на децата, ще може да се купи  много.
 

Снимка: btvnovinite.bg

Стотинка по стотинка децата събират 35 хиляди лева. С част от парите вече са закупени шкафчета, бюра, бебешки легла, стойки за системи, походни легла, гардероби - всичко необходимо за новоремонтираното отделение, където за първи път с двумесечната си дъщеря Ана влиза Марийка Георгиева. 

Сега в отделението чакат и нова апаратура, закупена отново със стотинките на  децата. А майката на двумесечната Ана вече обмисля как семейството и също да участва в кампанията.

До преди две години леглата в детското отделение на МБАЛ в Благоевград са стари, неудобни и със скъсани дюшеци. Болницата е включена в кампанията "Жълти стотинки" през 2017 г., заедно с болниците в Карлово, Ловеч и Смолян. С част от събраните малко над 53 хиляди лева се купуват 22 болнични легла с матраци.

Снимка: btvnovinite.bg

В отделението тече освежителен ремонт. Желанието е да се закупят и инхалатори за всяка стая.

А фенклубът на ЦСКА помага в момента, като купува бебешки легла за малките пациенти.