„Академия за финансови анализатори“ всяка седмица се организира безплатни онлайн лекции по бизнес журналистика, достъпни за всички.

Образователният проект на Investor.bg и ВУЗФ ще продължи до 8 юли, когато ще се проведе последната от седемте образователни срещи, водени от главният редактор на Investor.bg Бойчо Попов.

Академията е част от инициативите, с които икономическият сайт отпразнува своята 20-а годишнина. Партньор на инициативата е Асоциацията на европейските журналисти в България.

В студиото на „Тази сутрин“ Бойчо Попов разказа, че това втори сезон на „Академия за финансови анализатори“. Тя е насочена към млади хора, които искат да научат повече за финансите и икономиката, теми, които на първи поглед са недостъпни за повечето хора.

„Тези теми оказват огромно влияние върху живота ни всеки ден. Тази академия се състои в рамките на два етапа – всеки четвъртък от 11 ч. изнасяме безплатна лекция, която се излъчва и онлайн, те са насочени към това как в Investor.bg правим икономическа и финансова журналистика. Вторият етап на тази академия стартира на 1 август, когато ще обявим три теми за есета, върху които младите хора ще могат да пишат“, обясни Попов.

Победителите ще имат възможността да запишат безплатна магистратура по финанси във ВУЗФ. По думите му интересът е голям, като на последната лекция са присъствали много млади хора, кандидат-студенти.

Подробности вижте във видеото!