Агресия и бой във влак по линията от Видин до Курило. Потребители в социалните мрежи споделиха клип, в който разярен пътник напада с псувни и ритници кондуктор. Вероятната причина за избухването е, че кондукторът  няколко пъти направил забележка на пътника и му казал да седне на мястото си.

Петър Димитров е нападнат от непознатия в последния за деня влак от Видин за София, в участъка между Лакатник и Своге. Агресията първо е словесна, после прераства и във физическа.

Петър Димитров работи като кондуктор в БДЖ от близо 35 години.

„Просто господинът си седеше нормално в първия вагон и в един момент реши, че трябва да отиде някъде из „класата“. Дойдоха и ми се оплакаха, че нарушава реда и му направих забележка: Мини си и седни там в първия вагон, където си беше – във втора класа. При което отговорът беше: „Ти знаеш ли кой съм аз? Аз съм създал ВИС – 2, аз имам жълта книжка…“, разказва потърпевшият кондуктор.

Снимка: bTV

Следват удари в лицето, след които служителят на БДЖ губи равновесие и пада на земята. Нападателят продължава с ритници. Опит да защитят кондуктора правят пътниците, станали свидетели на побоя.

Следва сигнал до полицията. Патрул на гарата в Своге проверява агресивния мъж.

Снимка: bTV

„Предупредиха го да не продължава повече така и през другото време само ме поглеждаше, като минавах да проверявам, да свалям пътниците на София-Север“, обясни Петър Димитров.

Преди да нападне кондуктора, същият мъж проявявал агресия и към пътници. 

Въпреки преживения стрес, Петър не смята да се отказва от работата си.

„Аз имам 35 години тука, това ми е професията. Благодаря и се надявам да не се случва на никого, включително и ако се беше случило на някой пътник без причина“, казва Петър Димитров.