Пореден случай на агресия. Този път грозните сцени са на паркинг и между жени. Шофьорка блъсна нарочно с автомобила си колата на друга жена.

Клипът е публикуван в социалните мрежи. Паркингът се намира близо до метростанция „Г. М. Димитров“ в София.

Според първоначалната информация червеният автомобил е блокирал изхода на паркинга, което предизвикало гнева на водача на черния джип.

„Не трябва да се стига до такива крайни случаи, при които две жени се удрят челно. Тази арогантност излиза и на пътя, където после има жертви“, коментира Иван Влъчков от Европейския център за транспортни политики.

Той съветва шофьорите да оставят поне бележка с телефонния си номер на предното стъкло, за да се избягват подобни случки.

„Въпреки това не е правилно подобно спиране. Има си определени места. Трябва да се помисли дали ще запречим паркинга, излизане ли е от сграда. Трябва да се мисли една идея повече“, допълни Влъчков.

Според психиатъра Веселин Герев агресията е не само на пътя, а „ако не упражним поне вербална агресия, все едно денят не е минал“.

„Тревожна е тенденцията, че все повече автори на агресивни прояви стават жени. Доскоро се мислеше, че мъжете са инициаторите на такива прояви, че те създават големите проблеми. Този случай потвърждава това. Тревожното в този случай е, че не само се минава към вербална агресия, не само ударът между колите, а всичко се заснема. Всичко се качва в социалните мрежи“, подчерта психиатърът.

Той уточни, че това дава лош пример за подрастващите и цялото общество, тъй като агресията се налага като модел.

„В никакъв случай при неправилно паркиране не се действа по този начин. Каквото и да се е случило, не мисля, че някой трябва да упражни агресия, за да решава проблемите си. Има органи на полицията и на КАТ, които човек да потърси в тази ситуацията. Да показваш мускули не е нормално. Има тенденция при собствениците на големи коли и джипове – колко по-голям е интелектуалният дефицит, толкова по-голяма и мощна е колата“, каза още той.