Клиент, проиграл парите си на хазарт, обвинява уличената в големи злоупотреби банкерка от Нова Загора Биляна Манчева, че му е откраднала парите. Това е разказала в писмо от ареста до адвоката си самата Манчева.

В предаването „Тази сутрин” защитникът й Младен Донев призна, че банковата служителка понякога е извършвала лични услуги за клиентите си.

„Това не е честа практика. Трябва човекът да ти е близък, за да си го позволиш. Може и да е подведена от някой близък клиент”, допусна адвокатът.

Донев заяви, че не е виждал документи или някакви други доказателства, че в нейна сметка или лично тя е изтеглила голяма сума пари.

„За да има длъжностно присвояване, трябва да има данни или вътрешен одит, че липсват тези средства. Трябва да има данни, че същата тази сума е влязла в сметка на извършителя. Такива не съм видял”, каза Младен Донев.

Адвокатът обясни, че все още не се е запознал с мотивите на съда, но допусна, че Биляна Манчева е пусната под домашен арест, тъй като няма доказателства по делото.