Скоро един българин каза, нещо което Цветан Василев от години повтаря – не се чувства сигурен за живота си и не вярва да получи справедлив процес. Това обяви в предаването „Тази сутрин“ Христо Ботев, един от адвокатите на Цветан Василев, който е в Сърбия.

Преди дни от прокуратурата обявиха, че главният прокурор Иван Гешев е изпратил писма до европейски институции и до Сърбия с оплакване, че се бави екстрадицията на банкера Цветан Василев. Самият Гешев коментира от Брюксел, че Василев го пази Русия.

„Много пресилени думи. Не вярвам, че Русия има нещо общо с него. В днешно време всичко, свързано с Русия, звучи негативно. Според мен Гешев иска да се покаже на американците“, коментира адвокат Ботев.

Според него писмата и думите на главния прокурор са атака срещу съдебната система на Сърбия.

„Процедурата по екстрадиция е в съдебна фаза. Аз говорих с мои колеги и приятели, които нямат нищо общо с конкретния случай, и те са изключително възмутени от тези думи и тази намеса“, обяви адвокатът на Василев.

Христо Ботев определи като абсурдно твърдението, че българският банкер финансира партии в Сърбия.

Той уточни, че Василев е в Белград със семейството си, няма право да напуска Сърбия, но се движи свободно в държавата. Здрав е, но не е оптимист, че ще може да се върне в България.

Вижте цялото интервю във видеото!

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!