Зрители на bTV от Ямболско сигнализират за път с неравности и без маркировка, но изискващ винетка. Става въпрос за отсечката Иречеково-Недялско.

Пътят между ямболските села не е ремонтиран близо 40 години. Третокласната отсечка е част от републиканската пътна мрежа и по нея ежедневно минават пътуващите към областния град.

Снимка: btvnovinite.bg


10-километровата отсечка е истинско изпитание за шофьорите. За да покажем колко е опасна, екипът на bTV пропътува разстоянието с директора на областното пътно управление в Ямбол Галин Костов.

Въпреки уверенията, че добре познава проблемната отсечка, директорът признава, че зад волана е трудно.

Снимка: btvnovinite.bg„Това са неравности в основата на пътя, за което са нужни ремонти на целия участък, с укрепване на основата”, каза Костов и допълни, че трудно може да се шофира с повече от 40 км/ч.

По думите му има много странични хлътвания и ако автомобил предприеме изпреварване, това е опасно. Шофьорите са категорични, че отсечката крие рискове.

Снимка: btvnovinite.bg


„Особено сега, след като разчистиха храстите си пролича колко е крив и какво представлява този път. Ако минеш с повече от 50-60 км, няма начин да овладееш колата, ако не внимаваш”, коментира Мирослав Марков.

Снимка: btvnovinite.bg


Отсечката е част от 26-километровия път между село Недялско и Ямбол, чийто цялостен ремонт ще струва 12 млн. лв. Пари няма, но директорът на пътното управление очаква да дойдат от ТОЛ-системата.

Шофьорите не са съгласни, защото и сега плащат данъци. Заради разбития път хората от близките села са готови на протест.