Улица „Десета" в силистренското село Българка от 35 години не е ремонтирана. За това сигнализираха зрители на bTV в рубриката „Аз, репортерът”. Те твърдят, че линейките отказват влизат по нея.

Снимка: btvnovinite.bg

Дочо и Ивана Титеви живеят на улицата от години, споделят, че е имало десетки обещания за ремонт. По думите им, когато някой има нужда от Спешна помощ, го носят на ръце до съседната улица.

„Наистина, до мен са идвали сигнали, че е отказвала да отиде линейка дотам, но такива са пътищата в самото село, просто трудно проходими”, призна кметският наместник Мария Желева.

Снимка: btvnovinite.bg

Оказва се, че за да не отиде линейка до всяка къща при нужда, има и друга причина. „Не искат да идват, защото няма обозначение коя улица как се казва и ние отиваме долу до чешмата да ги посрещаме. Това е – улица „Девета”, „Десета, „Четвърта”…  Ние знаем „Долна махала”, „Средна махала”, „Кладенеца” и чешмата. Има други, които дори не знаят улиците си”, посочи Йорданка Тодорова.

Снимка: btvnovinite.bg

В селото много къщи пустеят. Но има и хора, които искат да се установят тук и да развиват бизнес, като Преслав Иванов . 

Пътищата са в окаяно положение навсякъде. Аз дори с моя автомобил не можах да вляза в улицата на майка ми, защото там няма почти никаква настилка, дори и чакъл’, каза Преслав Иванов.

Снимка: btvnovinite.bg


И предишният кметски наместник и сегашният са искали помощ от общината.

„Пътят, за който говорим – да, подадена е докладна от кметския наместник и е вкаран в списък, който е одобрен от Общинския съвет и който предстои да бъде асфалтиран в момент, в който се отпусне нова помощ от държавата. Хората и жителите на Българка трябва да имат търпение, щом са включени в списъка, одобрен от общинския съвет – това ще се случи”, коментира Весела Тодорова, директор на дирекция "Устройство на територията" в община Силистра.

Снимка: btvnovinite.bg


От общината дори казват, че вече има сключен договор с фирма за асфалтирането. Очакват се само парите от държавата – за да замирише на асфалт и на „Десета” улица на село Българка.