3-годишно дете бе прието в болница в Пловдив с тежка черепно- мозъчна травма и стари белези от изгаряния по гърба. Полиция и социални разследват семейството, което е от димитровградското село Странско.

Детето постъпва в димитровградската болница с майка си, която съобщила, че е получило гърч.

Снимка: btvnovinite.bg

Медиците  са констатирали, че детето има стара черепно-мозъчна травма, съобщи Нина Николова – говорител на ОДМВР Хасково. 

Момченцето е транспортирано в Университетската болница в Пловдив. Оперирано е по спешност и състоянието му е стабилизирано. 

Майката и тригодишният й син живеят в Странско от два месеца. При  мъж с още пет деца, който в селото познават като добър баща.

Снимка: btvnovinite.bg

"Аз гарантирам с двете ръце, че се грижи  за децата си. И за чуждото дете се грижи“, категоричен е кметът на село Странско – Хубен Пончев.

Версията на родителите е, че детето е паднало по стълби.

Досега семейството не е попадало в полезрението на социалните. Сигнал за домашно насилие няма и в община Николаево, където майката е живяла с предишния си съпруг. Но лекарите установяват, че детето е било системно малтретирано.

Снимка: btvnovinite.bg

„Детето е малтретирано от предния ѝ брак, то е било обгаряно в гърба, със стари обгаряни е, които са от година и повече“, обясни роднина на семейството.

От прокуратурата разследват инцидента.