18-часов изборен маратон по bTV в изборния ден на 2 октомври. Започваме в 7 ч. сутринта и продължаваме до 1 ч. вечерта. Зрителите ще се събудят сутринта с Мария Цънцарова.

„Ще дадем един пълнокръвен старт на изборния ден. С всички наши колеги, които са на много точки в страната и чужбина, ще покажем на живо всичко, което е случва в изборните секции. Виктория Петрова ще бъде с мен в студиото и сме поканили много интересни събеседници, с които ще говорим за проблемите, които стоят пред България“, каза в „Тази сутрин“ Мария Цънцарова.

Лили Боянова, Иван Георгиев и Светослав Иванов също са част от големия екип, който ще работи на изборите.

„Ние с Иван ще представяме резултатите в студиото. Започваме в 16 ч. с данните, които можем да оповестим към този час до момента, в който ще се съобщят и първите резултати“, каза Лила Боянова.

„Екипът на bTV е подготвил и няколко изследвания, чиито резултати ще представим в студиото – за нагласите на хората, какви теми ги вълнуват, от какво се страхуваме и на какво се надяваме като общество. Всички тези неща ще представим във времето до 19 ч. Малко след това ще дадем отговор и на най-важния въпрос – какво следва“, каза от своя страна Иван Георгиев.

„Всички избори са с различен заряд в различен исторически момент. Тези обаче са наистина в един много ключов исторически момент и затова са много важни за цялото общество. Мисля си, че очакванията към политиците ще са много големи след 2 октомври“, коментира Светослав Иванов.

По думите му изборите в неделя ще бъдат наблюдавани с много голям интерес от цяла Европа.

„С Антон Хекимян започваме в 16 ч. и ще продължим до 1 ч., а може и до по-късно. Всичко се случва“, допълни Светослав Иванов.

bTV Новините отваря за втори път и изборната Арена с водещ Мария Цънцарова. Там, където освен интересни хора, публиката ще има и своята ключова роля с въпросите, които иска да зададе.

Какво още разказаха те за това какво ще видят зрителите в изборния ден - гледайте във видеото.