В изборния ден - 14-часов телевизионен маратон в студиото на bTV. Във фокуса на 360-градусовото изборно студио "Новият парламент" беше първото гласуване по време на пандемия.

Повече от половин денонощие екипът на bTV Новините проследяваше изборния процес.

„Такъв дълъг и важен по смисъла си маратон, в който има десетки гости, живи връзки от страната и чужбина, презентация на данни, които всички български гласоподаватели очакват по нов и атрактивен начин, включва труда на десетки професионалисти и много дълги седмици - да не кажа месеци на подготовка“, каза Веселина Петракиева, главен редактор "Новини".

Във високотехнологичното студио Антон Хекимян и Светослав Иванов посрещнаха едни от най-популярните и влиятелни събеседници от света на спорта, изкуството, шоубизнеса, както и експерти от различни сфери.

Водещият на bTV Новините Иван Георгиев проследи коментарите в социалните мрежи.

Лиляна Боянова представи първите резултати в ключовите региони на страната чрез най-модерните технологии.

Зад обектива на камерите атмосферата беше не по-малко динамична.

„Предизвикателствата са две. Преди ефирът предизвикателството е да се подготвим, да покажем данните по най-атрактивен, разбираем и четим начин, а по време на ефира - да не допуснем никакви грешки, първо. И второ да представим по начин, който е коректен, тъй като данните идват от страшно много източници“, каза Константин Караджов, зам. главен редактор и продуцент "Новини".

Екип от близо 250 професионалисти се погрижиха зрителите, слушателите и онлайн потребителите да научат в реално време как протече вотът във всички точки на страната и чужбина.