13-годишно дете от Сливен едва не погълна парче дърво с хляба си. Находката била открита и в друга филия от същата опаковка. Хлябът бил купен от квартален магазин.

В събота Дида Шопова и синът й седнали да вечерят. Детето поискало филийка и жената отворила опакования хляб. Още с първата хапка детето  едва не се задавило

Снимка: btvnovinite.bg

"Първата хапка и то направо... Аз почвам да го сдъвквам и то... Аз след това го изплювам. Майка ми го гледа, мисли, че е хлебарка, а то беше дърво", разказва 13-годишният Димитър.

Снимка: btvnovinite.bg

"Аз, като го взех, помислих, че е някаква животинка. И като го напипах и взех да го гледам, излезе, че е парчета дърво. Викам си: "Я да отворя следващата филия да видя“, имаше и в другото парче", допълва Дида Шопова разказа на сина си.

Снимка: btvnovinite.bg
"Ако беше малко дете можеше да го преглътне, можеше да се задави. Можеше да бягат хората по болници. Просто е недопустимо в XXI век да намерим в хляба това", казва жената.

От фирмата производител отказаха да застанат пред камерата ни и коментираха случая по телефона. Казаха, че са обект на постоянни проверки и изключиха парчетата дърво да са попаднали в хляба по време на  производството.

"Не е нормално, но едва ли мога да ви дам някакво логично обяснение. Всичко може да е станало. Не искам да обвинявам жената, но може някой нарочно да го е сложил вътре това парче дърво. всеки може да дойде да каже: "Намерих дърво, намерих плъх". Дето се казва, човек, който го пакетира, може и нарочно да го е сложил от нашата фирма", заявява собственикът на фирмата Красен Хлебаров, който подозира, че това е „провокация“.

"Това просто е твърде опасно. И това не е само до моето дете. Щом има в хляба, са намерени две, значи има и останали", категорична е Дида Шопова.

Снимка: btvnovinite.bg

От фирмата производител обещаха да засилят контрола. Многократните ни опити да се свържем с Агенцията по храните в Сливен се оказаха неуспешни.

От Агенцивта по безопасност на храните се самосезираха по сигнала и ще извършат проверка.