Антон Хекимян и екипът на „Тази сутрин“ за пореден път излизат извън столицата за серия от изнесени студия в Южна България. В първата седмица на септември зрителите на bTV ще надникнат зад завесите на „Аполония“ и туристическия сезон директно от Созопол, а след това ще продължат към Бургас, Пловдив и Стара Загора за още от най-важните теми, които засягат качеството на живота на хората.

„Тази сутрин“ продължава да задава стандарти в проследяването и разработването на актуалните теми от цяла България. След като туристическият сезон бе застрашен от провал след теча на мазут край Созопол и скандала за плаж „Силистар“, в най-гледания ефир в България застава кметът на града Панайот Рейзи, за да даде отговорите, които обществото очаква.

Фестивалът „Аполония“ става повод за разговори за духа и културата на съвременния българин. Събеседници на Антон Хекимян и репортерите на „Тази сутрин“ ще бъдат писателят Георги Господинов, актьорите Иван Бърнев, Илка Зафивора и Луиза Григорова, режисьорите Явор Гърдев и Бина Харалампиева.

В Бургас кметът Димитър Николов ще отговаря на въпроси, свързани със сигурността по време на туристическия сезон на фона на скандала с Митьо Очите. И още: ще продължи ли протестът на майките на деца с увреждания от морския град?

Навръх Съединението на България, изнесеното студио на „Тази сутрин“ ще потопи зрителите на bTV в атмосферата на честванията в Пловдив. Екипът на предаването подготвя ексклузивно интервю с председателя на Народното събрание Цвета Караянчева – „Съединението прави силата”.  Историци ще коментират важната дата за съвременната история на България. Кметът Иван Тотев сяда на стола срещу Антон Хекимян по темите, които вълнуват пловдивчани и региона. На живо от маратона в Съединение ще се включи Анна-Мария Конова.

В родния град на водещия Стара Загора зрителите ще се срещнат със Старозагорския митрополит Киприян, директорът на операта Огнян Драганов, малкият Байрям, който трогна цяла България и съзвездие от актьори, които ще изправят сили срещу професионалния отбор на „Берое“ в благотворителен мач с важна кауза.

Специален акцент отвъд злободневните теми по време на турнето на „Тази сутрин“ ще бъдат вълнуващите изпълнения на живо на музикантите от JEREMY?, Васил Петров, Ева от „Тоника“ и ансамблите „Тракия“, „Биг Бен“ и „Загоре“. В студиото на „Тази сутрин“ в София остава Мария Цънцарова, за да води разговорите по важните теми от столицата.

Фейсбук страницата на „Тази сутрин” ще показва ексклузивни бекстейдж кадри и любопитни моменти от пътуването на екипа. Сутрешният блок очаква и зрителски сигнали на платформата за потребителско съдържание „Аз, репортерът”.

Турнето на „Тази сутрин“ е продължение на политиката на bTV да доближава зрителите до сърцето на най-важните събития от България. За това свидетелства и зрителският интерес през летния сезон, когато „Тази сутрин“ отново е категоричният лидер, привличайки повече от 45% от ТВ зрителите (по данни на GARB).