Любими комикс герои „оживяха” на звездно фризьорско шоу. Екип на „Тази събота” беше на зрелищното haute coiffure шоу на Stephan, за да разбере какво е мястото на комикс героите в модата при прическите и какви са тенденциите за този сезон.

Те са не само в киното, не само на компютърния екран, но и в гардероба ни. През последните няколко години супер героите са вдъхновение за дизайнери, гримьори, дори коафьори.

Снимка: btvnovinite.bg

За 12-а поредна година коафьорът Васил Михайлов изненадва с нестандартно и пищно модно шоу. Този път на модния подиум той води Жената-чудо, Джесика Рабит, Харли Куин, Черната вдовица, Мистик и Затана.

„Преди да започнем да я разработваме, не предполагах колко трудна тема е за пресъздаване от всякакъв тип – като коси, като грим, ако щете дори кои герои да изберем да пресъздадем. В комиксите знаем, че повечето герои са мъже, а и нямат много прически. Но на нас ни трябва един детайл да вземем, който да превърнем във висша мода”, разказа Васил Михайлов.

„По време на подготовката доста беше трудно да изчистим визията за Мистик, защото, ако познавате тази героиня, знаете, че тя по-скоро се преобразява непрекъснато. Затова пък с нашите партньори сме подготвили една страхотна изненада за нашата публика. Ще направим 3D мапинг на тялото й, за да може да променяме визията й”, разказа той.

Снимка: btvnovinite.bg

На каква визия да заложим, за да заблестим през зимните месеци?

„Като цветове това са в по-медното червената гама, с бретони, които не са чак толкова равни. По-олекотени краища, които могат да се правят в по-различни форми. Било то гладко права или по-различно от това”, каза Васил Михайлов.

Повече от 12 г. Ралица Методиева е модел на Васил Михайлов. Да представяш прически обаче се оказва не лека задача.

Снимка: btvnovinite.bg

„Едно от първите шоута, които направи беше с много амбициозни, огромни конструкции. Аз буквално имах нещо като малко, детско колело, направено от коса и метални елементи от главата си. Трудно се изправях, а болката беше неописуема”, разказа тя.

Едно такова шоу изисква много страст и въображение, а подготовката му трае цяла година. Още от сега екипът на Васил Михайлов мисли за следващото модно предизвикателство догодина.