Млада и самотна майка се бори за живота си с надеждата, че отново ще може да се грижи за 6-годишния си син, който е роден с една ръчичка.

30-годишната Нели от Каварна е с онкологично заболяване от миналата година, а лечението у нас не дава положителни резултати.

За малкия Боби единственият начин да общува с майка си сега е по телефона. До миналата година Нели била отдадена изцяло за грижите за детето си, което има нужда от непрекъсната помощ. Но през юни 2019 г. чува диагнозата рак на шийката на матката. Следва операция, после лъчетерапия.

Снимка: btvnovinite.bg

„Имаше проблем с бъбреците, което наложи да влезе да ѝ поставят нефростома. По време на поставянето на нефростомата са ѝ взели биопсия от пикочния мехур и се оказа, че за съжаление болестта се е върнала“, разказа сестрата на Нели – Десислава.

Следва втора операция и химиотерапия, която Нели не понася добре и състоянието ѝ рязко се влошава. Трудно става от леглото, защото е отслабнала много.

Снимка: btvnovinite.bg

Единственият ѝ шанс е лечение в чужбина. Получава оферта от клиника в Истанбул, която е за 15 хил. евро с включен транспорт с линейка, диагностика, изследвания и прегледи със специалисти.

„Това е първоначалната сума. Просто да кажат какво е в момента и какво следва занапред, химиотерапии, имунотерапии месечни. Занапред сумите ще бъдат доста по-високи."

Снимка: btvnovinite.bg

Първоначалната сума вече  е събрана, благодарение на добри хора,  но въпреки това Нели не може да тръгне, защото е много слаба и е в клиника във Варна. Целта на лечението  в Турция е Нели да укрепне и да продължи борбата с рака, за да може да се грижи за детето си. Както и да сбъдне мечтата на малчугана и близките си.

Снимка: btvnovinite.bg
Всеки, който има възможност и иска да помогне на Нели, може да го направи на следната сметка:

Нели Георгиева Маринова

Банка Пощенска, гр. Каварна

IBAN BG30BPBI79384061908401

BIC BPBIBGSF

Информация за кампанията по набирането на средства може да намерите тук.