Ани Филипова постигна световна кариера на банкер, но избра живот далеч от корпоративния свят.  Опитният лектор и коуч днес разказва дали е възможно да променим кариерния си път. 

Повече от 20 години тя е успешен банкер с международна кариера и престижни постове в три различни световни банки. Офисите ѝ през годините са били в Сингапур, Хонг Конг, Лондон, Букурещ и София. През април 2021 г. напуска работа и преобръща живота си.

Вижте какво каза Ани Филипова в рубриката на bTV „Насреща с Петя Дикова":

Ако трябва да дадете едно определение на дейността си, какво би било то?

Помагам на хората, както и на компаниите да се променят, за да живеят по-добре в бъдещето.

Какви въпроси чувате най-често?

Защо и как съм успяла? Откъде имам кураж да напусна корпоративната си кариера? Другият въпрос е: Как съм постигнала финансова независимост?

Как се напуска престижна позиция във водеща световна банка?

Ще ви каза. Ставате, тръгвате към вратата и излизате. Просто трябва да знаете какво искате. Ако искате да направите нещо различно с вашия живот, нищо не е в състояние да ви спре. Важно е яснота и план от точка А до точка Б да го следвате.

Какво губехте докато имахте престижна корпоративна работа?

Време. Лично време. Аз зависех от всички други хора. Най-вече от компанията. До един момент го приемах, но после реших, че повече не мога да го приема. Защото имах възможност да реша и защото в моя случай, когато децата ми станаха на 8 години, аз си казах: „Те са вече на 8 години, съвсем скоро ще бъдат тийнейджъри, кога ще бъде това време, когато ще мога да съм повече време с тях и ще мога да ги видя по цял ден. И тогава си казах: „Ето, това никога няма да се случи още веднъж“. Това време ще отмине. Това ме накара да направя първата крачка. Това ме накара да седна и да помисля: „Такъв е планът, това е хоризонта - две години, и 2020 г. напускам корпоративния свят. И така се случи.

Вижте във видеото цялото интервю на Петя Дикова с Ани Филипова.