"Не споделяме еднакви идеи, затова сами се явяваме на изборите." Това каза лидерът на „Атака“ Волен Сидеров за решението на партията му да се яви самостоятелно на предсрочния вот.

"Когато бяхме с ВМРО-НФСБ, в процеса на действие и коалиционно битие, не споделяхме еднакви идеи и не искаме да повторим тази грешка", каза още той.

Според него основното различие е относно мястото на страната ни.

„Различни идеи за мястото на България, тя се намира в колониална зависимост и това не от вчера, а от много отдавна. Откакто сме в ЕС, загубихме икономиката, а откакто сме в НАТО, сме загубили суверенитета си в международно отношение“, смята още лидерът на „Атака“.

Той обвини подалите документите за влизане във военния блок преди години в това, че са „ни вкарали там насилствено“.

Сидеров смята, че мнозинството не се е произнесло и е трябвало да има референдуми и за влизането ни в ЕС, и за това в НАТО.

По думите му страната ни трябва да поеме по свой курс и икономически, и що се касае търговията, но „както на нас ни е изгодно“.

Сидеров критикува и служебното правителство, като според него, то укрива истинската причина за смъртта на майор Терзиев над Черно море по време на учение. Лидерът на „Атака“ заяви и че е трябвало да спрат всички учения, но те са продължили.

Вижте още във видеото.

Предизборната кампания е в разгара си и "Тази събота и неделя" продължава да ви представя водачи на листи и представители на гражданската квота в листите на първите 8 партии и коалиции според последното проучване на "Алфа рисърч". То е направено със собствени средства в периода 30 май-7 юни сред 1007 пълнолетни граждани чрез пряко интервю с таблети.