Актьорът Владо Пенев коментрира видеото на министъра на културата Атанас Атанасов, което обиколи социалните мрежи и предизвика много разнопосочни реакции. 

"Имаше достатъчно иронични имитации. Опитвам се да не бъда рязък и груб. За мен това е нелепица, абсурд някакъв. Нямам предвид младостта, той е много симпатично момче. Мислех си, че това е добра стартова позиция и той ще се развие нагоре. За съжаление нищо подобно не се случи и работата е тревожна."

Владо Пенев обяснии как е приел и последващото видео от министъра, което според него е било още по-нелепо:

"Чудя се кой би повярвал на това и би казал - "А, да, това е тест"!"

Актьорът сподели, че е очаквал да се направи обществен съвет от авторитети, каквито има във всяка една гилдия. 

За него в бюджета за култура липсва идея и няма хоризонт и перспектива. 

"Българската култура съществува въпреки липсата на интерес от страна на правителството" - коментира той. 

Според него дейността на Министерство на културата от времето, когато той е бил служебен министър, се е променила, а министър Атанасов е усвоил лошите практики: "Много бързо се е научил да говори и да съобщава големи фрази, без да има никаква конкретност вътре."

Владо Пенев изрази положителното си мнение за инициативата на новия директор на Народния театър т.нар. "театрален туризъм". В рамките на идеята представление от Народния театър в София се играе в Плевен, като се допълва от нощувка на символични цени.  

На българските политици и творци, в навечерието на Великден, той пожелава вдъхновение, мъдрост, разум и да са визионери в решаването на проблемите.