Тази нощ настъпи нова година според източния календар – Годината на Черния воден заек. Предходната беше на водния тигър.

„Това няма как да не повлияе по никакъв начин на икономиката и политика в глобално отношение, защото заека по принцип бяга от конфликтите заради собствените си страхове. Но може точно заради тези страхове да създаде сам конфликти точно там, където не се очаква“, коментира в предаването „Тази неделя“ астрологът Светлана Тилкова – Алена.

Освен годината на Черния воден заек в момента сме и в година, подвластна на вибрация 7 – това е годината на Нептун, уточни Алена. По думите ѝ няма да можем да избегнем и катаклизми, които сами предизвикваме, като горските пожари и други ураганите.

Тя прогнозира още, че Годината на водния заек ще принуди политиците в световен мащаб да признаят собствените си грешки. Не е оптимист обаче, че това ще направят и родните политици.

„Както бях казал още на 10 юли миналата година, ще следва служебно след служебно правителство, без шанс да имаме скоро правителство, което да управлява както трябва“, напомни астрологът.

По думите ѝ само компромис от страна на българските политици може да доведе съставяне най-накрая на редовен кабинет след предстоящите напролет предсрочни парламентарни избори.

Алена предупреди, че има и много забрани в Годината на водния заек – да се внимава да не се прекъснат приятелства и да се създават нови на всяка цена. Трябва също да се внимава с изневерите, които лесно могат да доведат до нежелана бременност.

Следващият ретрограден Меркурий започва чак от 21 април и ще продължи до 15 май. Важно е този път поне изборите да не точно в този период, подчерта Светлан Тилкова.