Първото по рода си мултимедийно шоу с роботи у нас е вече факт. То е създадено като продължение на книгата за света на „Витроникс”.

Снимка: btvnovinite.bg

„В сърцето на една безкрайна вселена, отвъд безброй измерения, като безценно украшение блестеше Скъпоценният свят". Така започва разказът за света на „Витроникс”. Свят, в който роботите оживяват и идват сред нас. 

Снимка: btvnovinite.bg

Това не е просто приказка. Героите от тази книга могат да бъдат забелязани по улиците на българските градове. Владислав Аначков и Стефан Роглев им вдъхват живот.

Снимка: btvnovinite.bg

Повечето хора казват: Ама това истински роботи ли са и започват да пипат така, да търсят платки. И големите се радват като малки деца, когато видят костюмите и стоят с отворена уста”, каза Владислав.

Снимка: btvnovinite.bg

Владислав и Стефан са вдъхновители на фантастичния свят, който създава съвременния български писател Робърт Блонд.

Снимка: btvnovinite.bg


„Аз много се кефех на Волтрон. Може би от там идва тази идея да правя роботи”, сподели Стефан.
Владислав измисля движенията на роботите, които могат и да танцуват, а Стефан е автор на костюмите на героите. Материалът, от който са изработени се използва и в Холивуд за подобни проекти.

Снимка: btvnovinite.bg


Историята на „Витроникс” не приключва с разказите от първата книга. Владислав и Стефан обещават продължение, както и ново мащабно светлинно шоу с оживелите работи тази година.