През седмицата ни напусна Тодор Кавалджиев – вицепрезидент на страната ни от 1997 до 2002 г. На погребението му присъстваха двама президенти – Румен Радев и Петър Стоянов.

Той беше един от възстановителите на БЗНС „Никола Петков“, след като по времето на комунизма прекарва 11 г. по затвори и лагери.

„Това е човек, който е бил близо до народа през целия си живот“, каза в "Тази събота и неделя" актрисата Виктория Колева. Тя сподели, че се е запознала с него на изложба, когато установили, че баща й е спасил живота на Тодор Кавалджиев, докато са били в затвора в „Белене“.

Виктория Колева обясни, че причината Тодор Кавалджиев да отиде в затвора в „Белене“ на 18 г. е, защото е казал, че е искал да учи в чужбина.

„Минали са толкова много години, той е извървял своя път достойно, стигнал е на позицията вицепрезидент и продължава да помни някой, който му е помогнал някога в младите години. Той ни покани, за да поднесе на нас, неговите наследници, своята почит“, сподели Виктория Колева.

„Тодор Кавалджиев много искаше да даде всичко, което може, за държавата. Правеше това постоянно за всички и навсякъде", каза още актрисата. 

Припомнете си едно от последните интервюта на Тодор Кавалджиев за "Нека говорят" във видеото.