Точно на Велика събота гост в студиото на „Тази събота и неделя“ по bTV беше всенародният любимец Веселин Маронов. Той сподели, че за него е чест да прекара първите часове от един от най-важните дни в християнската традиция заедно със зрителите и с почитателите си.

„Това е един много светъл празник – след най-тъжния ден, идва най-светлия, когато Господ се възкресява и ние се уповаваме на него“, каза певецът. „Аз се обръщам към него когато имам нещо много важно и когато ми предстои стъпка, която ще промени живота ми.“

Веселин Маринов сподели, че любимата му великденска традиция са козунаците. Той си спомня как майка му някога е готвила и миризмата на тесто за козунаци. Призна, че като дете тайно си е щипвал от суровото тесто.

Днес празникът продължава да е на почит в семейството му, най-вече благодарение на съпругата му Веселина. Тя боядисва 100 яйца всяка година и ги раздава на приятели и на семейството.

Миналата година Веселин Маринов навърши 60 години.

„Юбилеят ми беше на 3 декември миналата година“, разказа той. „Нямаше как да пътуваме тогава.„

По време на пандемията той нямаше възможност и да прави концерти, но сега си е поставил амбициозната задача да направи над 50 концерта до края на годината. Този път има и нещо ново.

„От 98-а година аз пътувам само и единствено с балет“, разказа той. „Но никога до сега не съм бил с оркестър. Най-важното е, че този оркестър дойде и музикантите не са какви да е.“

За празника той пожела здраве за себе си и за близките си.

„Пожелавам единствено здраве и всички да бъдат на онази празнична трапеза, на която най-много искат да бъдат“, завърши той.

Oще за певеца може да прочетете на LadyZone.bg: