Опасявам се да не се стигне до хаос и обругаване на всички институции. Много е важно младите хора да имат своите конкретни искания, защото само оставката не решава въпроса. Най-лесно е да смениш един човек с друг, но въпросът е да се смени моделът.

Това заяви зам.-председателят на ПГ на БСП Весела Лечева. В студиото на “Тази неделя” тя коментира настоящата обстановка у нас и продължаващите протести. 

По думите ѝ е важно исканията на младите хора да не бъдат подменяни. 

“Безспорно има много политически парти и неправителствени организации, които подкрепят демонстрациите. Има и хора, които са с 18 обвинения и считам, че не трябва да се приема безкритично и безрезервно всяка една подкрепа”, обясни тя. 

“Страхувам се от бизнесмена Васил Божков. Най-вече се страхувам за бъдещето на нашите деца. Опасявам се, че желанието и порив за протестите може да бъдат опорочени и подменени”, коментира още Лечева.

Тя се опасява, че изходът от протеста може да внесе в исканията за оставки и друг, чужд сценарий. 

Лечева коментира и покушението срещу нейния съпруг. Тя сподели, че 13 години чака да то бъде разкрито . 

“13 години очаквам смелост и доблест от хората, които оглавяваха правораздавателните институции. Очакват го и младите хора на протеста”, изтъкна тя. 

“Никога не съм очаквала, че заради дадена позиция мога да предизвикам отнемането на човешки живот. Казвам го не заради личната драма, а за да предпазя младите хора от този тип правораздаване и модел на управление на бизнес”, продължи тя.