Актьорът Валери Йорданов заяви пред bTV, че ситуацията в Народния театър вече е станала твърде лична за него. Той добави, че ще води битката до край.

В началото на тази година стана ясно, че рeжисьорът Александър Морфов е надраскал вратата не само на пиара Велислава Кръстева, но и тази на кабинета на директора Васил Василев.

На 29 октомври вратата на офиса на настоящия пиар на Народния театър  осъмна с изкъртена табелка и надписи: "ДПС", "Връзки с обществеността на Ахмед Доган" и "Изчезвай". Впоследствие режисьорът Александър Морфов призна, че той е "известният извършител и че не се е крил". Кръстева бе дългогодишен говорител на ДПС, бивш депутат и член на Комисията по култура и медии и бивш зам.-министър на културата.

Йорданов обясни, че изпитва чувство за вина заради готовността на Александър Морфов да напусне.  

„Лично аз се чувствам виновен за това, защото той беше готов да си тръгне. Цял свят го иска. Ние казваме „не“. А самият факт, че единственият му начин да се бунтува е да напише нещо и да каже: Чуйте ме хора, за това става въпрос“, коментира артистът.

Той поясни, че има усещането, че театърът е разделен на два лагера.

„Имаме различно мнение, на сцената това няма никакво значение. Затова си мисля, че българските актьори са много талантливи. Проблемът е преди сцената и след сцената, защото тогава ти гори душичката и тогава може да кажеш не. Но знам, че ще победи истината“, добави Йорданов.

Според колегите, които подкрепят Морфов, този тип акции няма да спрат.