Като търсене на верния отговор по време на изпит в университета. Така водещият на спортните новини на bTV Валери Генов коментира гласуването в анкетата за най-добър футболист на 2019 г.

Тази вечер, на церемония в Централния военен клуб в София ще стане ясно кой е номер 1 за изминалата година. В анкетата са гласували 112 спортни журналисти.

"Доста по-трудно беше гласуването тази година. Върнах се към студентските си години, когато сядаш и почваш един тест, и се чудиш какъв беше верният отговор. Почваш да искаш подсказка от колегите, но колегите и те нямат верния отговор. Миналата година си мислех, че е много трудно, но тази беше още по-трудно. Ако трябва да правим някакъв паралел с положението в държавата, това беше най-сушавата година. Пресъхнал е изворът не само за питейна вода, но и за футболистите.", коментира водещият на студио "Шампионска лига" в предаването "Тази неделя" по bTV.

Изтъкнатият спортен коментатор Борис Касабов разкри, че от години не гласува в анкетата: "Този конкурс почти се е изравнил с нивото на българския футбол. Конкурсът е една еманация на това, което гледаме в българския футбол в последните години. Много ниско ниво, много малък избор дори за номинации. Как избират колегите... просто не знам. От 10 години не гласувам. Има много голяма доза субективизъм. Аз самият съм се улавял, че понякога съм гласувал спрямо лични предпочитания и затова реших, че е по-добре да се отдръпна", каза Касабов.

"По-възрастните знаят много добре колко велики български футболисти въобще не са стигали до Футболист на годината. Като Димитър Якимов, който доказано е един от най-големите гении в българския футбол. Като Наско Сираков, Динко Дерменджиев, Георги Денев, Божидар Искренов... Те бяха световна класа, но не можаха да стигнат заради огромната конкуренция. И тогава е имало субективизъм, но не може да се каже, че някой е спечелил незаслужено.", добави Касабов.

Двамата се обединиха около мнението, че вероятно наградата ще бъде спечелена от Антон Недялков, въпреки че Димитър Илиев направи страхотна година. Според тях субективизмът и лобито сред спортните журналисти ще решат спора за статуетката.