В сезона на туршиите пресмятаме, колко ще ни струва зимнината и как да разпознаем  българското зеле на пазара.

40 години Димитър Петков от  димитровградското село Брод отглежда зеле. За тези години през ръцете му са минали тонове продукция.

За Димитър по-хубаво от българското зеле няма.

„По-лесно се готви и по всички показатели е много по-добро от тия вносните сортове. Това зеле, което е нашето, българското е с 5 листа отдолу, кюсето, останалите са с по три. Зелката не трябва да е мека. Когато е твърда, тя е стегната, узряла и  може да я слагаш в бидон“, казва експертът по зелето.

За продажбата на зелето, мъжът не разчита на посредници. Затова цената по пазарите от 1,50 лв. за килограм в момента го устройва. А на пазара в Димитровград освен зеле, вече се продава и домашна туршия.

Последвайте ни за още актуални новини в Google News Showcase

Последвайте btvnovinite.bg във VIBER

Последвайте btvnovinite.bg в INSTAGRAM

Последвайте btvnovinite.bg във FACEBOOK